Program: luni – vineri 9:00 – 17:00

Prima vizita

parodontologieStarea de sanatate a dintilor si a gurii reprezinta preocuparea oricarei persoane civilizate dincolo de efectul de necontestat al unui zambet fermecator. Ce poate fi mai simplu decat respectarea unei igiene bucale si vizita la medical stomatolog de doua ori pe an?

Prima vizita la medicul stomatolog poate reprezenta fara indoiala o sursa de stres sau poate deveni inceputul unei colaborari de lunga durata in folosul obtinerii sanatatii orale. Inceputul unei astfel de colaborari ar trebuii sa se desfasoare intr-o maniera relaxanta, placuta, sub forma unei discutii care sa aibe la baza comunicarea. Relatia medic-pacient trebuie sa fie bazata pe incredere si o deschidere de partea amandurora de a discuta si a intelege fiecare etapa a viitorului tratament.

Consultatia sau prima sedinta are rolul de informare, adica anamneza pacientului, in urma careia medicul obtine toata suita de informatii privind starea de sanatate a pacientului, avand datoria de a privii pacientul ca pe un intreg, un organism complex, nu doar din punct de vedere al cavitatii bucale (de a trata bolnavul si nu doar boala). De aceea pacientul trebuie sa exprime liber, fara retineri, toate problemele avute in decursul timpului, intelegand necesitatea reala a comunicarii acestor aspecte.

 

Este etapa în care pacientul cunoaște medicul și echipa sa iar medicul se informează asupra nevoilor și  problemelor de sănătate  ale pacientului.

Pacientul este informat asupra problemelor dentare cu ajutorul imaginilor preluate cu camera intraorală.

În urma  primei vizite  se întocmește un plan de tratament și se informează pacientul asupra costurilor estimative ale tratamentului.

În situația unor cazuri mai complexe, care necesită o analiză amănunțită, la prima consultație se culeg informații suplimentare: radiografii, fotografii intraorale și extraorale și modele de studiu.  Cazul este apoi analizat de întreaga echipă (medic stomatolog, ortodont, tehnician etc.), urmând ca la a doua vizită pacientul să fie informat asupra variantelor de tratament și costului estimativ.

 

In beneficiul ambelor parti este necesara semnarea unui formular de informare si consimtamantul pacientului priviind viitorului tratament care trebuie sa contina: planul de tratament (manopere in mare, durata si costuri) medicatia, radiografii diagnostice, documentatia clinica si eventualele riscuri inerente si potentiale. Toate acestea nu au rolul de a speria pacientul, ci de a stabilii o legatura de incredere si maxim profesionalism in tratarea corecta si completa de catre medicul stomatolog.

Astfel, punand toate intrebarile legate de modul de desfasurare al planului de tratament, veti afla toate amanuntele necesare si veti intelege necesitatea semnarii unui consimtamant de ambele parti. Prima vizita este considerata o psihoterapie, in care tonul vocii, un zambet intelegator si un comportament amical sunt deosebit de importante, fie ca vorbim de un pacient copil, adolescent sau adult.

Etichete: medic stomatolog prima vizita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.