Program: luni – vineri 9:00 – 17:00

Tratamentul cariilor


alti-dinti-nu-ti-mai-crescCaria dentara
 apare atunci cand bacteriile din cavitatea bucala produc acizi care ataca dintele. Netratata, caria dentara se poate complica cu infectii si poate duce chiar la pierderea dintelui.

Caria dentara poate fi prevenita prin periajul dintilor si folosirea atei dentare cu regularitate, prin controale stomatologice periodice, prin periajul profesional si prin evitarea alimentelor bogate in zahar

In momentul in care un dinte se cariaza este necesar sa apelati la medicul dentist pentru a-l obtura (plomba) si in acest mod sa preveniti degradarea suplimentara a dintelui si sa intariti structura dentara restanta. La ora actuala descoperirile stomatologiei moderne fac ca aceasta manopera terapeutica sa fie mult mai confortabila pentru pacient si materialele utilizate mult mai rezistente, estetice si biocompatibile.Obturatiile fizionomice se realizeaza cu materiale compozite fotopolimerizabile si se efectueaza in cabinetul stomatologic. Prin adeziune se aplica o rasina speciala fotopolimerizabila de aceeasi nuanta cu restul dintelui natural in cazurile de dinti fracturati, cariati, ingalbeniti sau innegriti. Rasina se modeleaza conform formei dintelui natural, se adapteaza si se lustruieste, rezultand astfel un rezultat estetic excelent.

Obturatiile de compozit (de cularea dintelui)

Composit-bondingRasinile compozite reprezinta alternativa la restaurarile clasice din amalgam. Obturatiile de culoarea dintelui sunt cunoscute ca obturatii de compozit iar materialul este in esenta un material plastic cu microumplutura de particule de sticla. Aceste obturatii sunt durabile si mult mai estetice decat cele de amalgam.

Daca aveti carii, obturatii vechi cazute sau sparte, obturatii de amalgam sau chiar fracturi dentare ar trebui sa apelati la medicul dentist pentru a va rezolva problemele. Obturatiile de amalgam pot fi cu usurinta indepartate si inlocuite cu mult mai esteticele obturatii compozite. Cercetarile arata ca obturatiile compozite corecte  chiar intaresc dintele si il protejeaza  de carii.

 

Etichete: tratamentul cariilor

Un răspuns la “Tratamentul cariilor”

  1. as avea si eu o intrebare.. imi luarecza cineva la 3.7 si doare cumplit cand intra pe un anumit canal.. am observat ca in 2 dintre canale nu doare deloc dar in al 3lea ma omoara! cu tot cu anestezie.. asa am patit si la 4.6 si la 1.6 .. 4.6 l-a finalizat si nu a mai durut deloc dupa sedinta in care mi-a pus caustinerf. de ce a ales sa nu puna de la inceput? sau de ce doare putin de tot cand introduce acul , chiar si dupa caustinerf.. ma omoara dentistii astia :):)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.