Program: luni – vineri 9:00 – 17:00

Microscopul dentar pe înțelesul pacientului !

Microscopul dentar pe înțelesul pacientului !

Avantajele folosirii microscopului în tratamentele dentare

Microscopul dentar pe înțelesul pacientului !

Pentru mulți, microscopul poate părea că își are locul strict în laboratoarele de analize medicale sau în sălile de operație, însă, în ultimii ani, el a devenit indispensabil și în cabinetele stomatologice.

Contribuția acestuia este atât de mare încât, cu ajutorul microscopului, putem salva dinți care în condiții clasice ar trebui extrași. Deci, cum reușește microscopul să salveze dinții?

 

Imagini de 20 de ori mai mari

Microscopul este folosit pentru obturații, tratamente protetice, însă cel mai frecvent este utilizat în endodonție, adică în tratamentele de canal (sau cum mai sunt ele cunoscute, „scoaterea nervului”). Ei bine, ca să știm că am „scos nervul” cum trebuie, e nevoie să vedem cât mai bine posibil ce se întâmplă în canalele dentare. Prin urmare, principala calitate a microscopului este ușor de intuit: ajută medicul să aibă o mai bună vizibilitate.

 

Oricât de mult m-aș lăuda cu văzul meu, vă asigur că acesta nu se poate compara cu un microscop care mărește imaginea chiar și de 20 de ori. Încercați doar să vă imginați cum ar arăta un dinte de 20 de ori mai mare – parcă e mai ușor să observi detaliile, nu? Iar atunci când vorbim de tratamente de canal, acest lucru este cu atât mai important având în vedere că aceste canale au un diametru foarte mic. Dacă ne dorim tratamente realizate corespunzător, nu ne putem lăsa doar în baza a ceea ce vedem cu ochiul liber.

Rată de succes de până la 90%

Fără microscop, un tratament de canal clasic are o rată de succes de 50-60%. Deci, există aproximativ o șansă din două ca tratamentul dumneavoastră să eșueze, să pierdeți banii și timpul investit și mai apoi să dezvoltați în viitor alte afecțiuni sau chiar să pierdeți acel dinte. Utilizarea microscopului crește rata de succes până la 90%, iar probabilitatea recidivei sau a nevoii unor noi intervenții este aproape eliminată. Acest fapt se datorează modului în care se realizează tratamentul la microscop:

  • Infecția din canalele dentare este eliminată, iar zona este curățată și decontaminată într-un mod cât mai puțin invaziv. În acest moment am scăpat de sursa durerii: nervul este scos.
  • Închiderea canalelor este mai sigură și mai eficientă datorită acurateței oferite de microscop.

Mai puțin timp petrecut la stomatolog

Precizia oferită de microscop ne ajută să realizăm tratamentul mai rapid. Poate că vi se pare normal să veniți de mai multe ori la cabinet pentru a vi se scoate nervul unui dinte, însă acest lucru nu este necesar dacă tratamentul este făcut la microscop. Cazurile pe care le tratez la mine în cabinet cu ajutorul microscopului se realizează într-o singură ședință, ceea ce îmi permite atât mie cât și pacientului să trecem mai repede la următoarele tratamente care sunt în plan. Totodată, recuperarea se face mai rapid, tocmai datorită preciziei oferite de microscop care face ca țesutul să fie cât mai puțin traumatizat.

 

Pentru noi ,  utilizarea microscopului în tratamentele stomatologice este dovada dorintei noastre de a oferi  tratamente de cea mai bună calitate pacienților nostrii de la SmileART .

Înțelegem  că pentru dumneavoastră poate fi greu de observat această calitate, mai ales că nu vorbim de o plombă sau o coroană dentară  unde sesizăm diferența de la prima privire în oglindă. Dar, la fel ca la o casă, chiar dacă fațada este cea care impresionează, fundația este cea care dă rezistență și stabilitate. Prin urmare, nu ezitați   să puneți sub microscop „fundația” zâmbetului dumneavoastră.

Cam asta este Microscopul dentar pe înțelesul pacientului !

Etichete: microscop dentar tratamentul cariilor

Comentariile sunt închise.