Program: luni – vineri 9:00 – 17:00

Tratamentul SingleVisit, solutia perfecta pentru pacientii fara timp!

Am decis sa scriem despre acest subiect deoarece un procent foarte mare din pacientii pe care ii tratam raman placut surprinsi  de multitudinea manoperelor efectuate intr-o singura sedinta de tratament .

Ce reprezinta acest concept SINGLE VISIT ?

SINGLE VISIT inseamna in traducere directa „intr-o singura sedinta”. Astfel,tratamentele necesare se executa printr-o singura vizita in cabinetul stomatologic. Indiferent ca este vorba despre o obturatie pe un dinte  sau o  extirpare de nerv si obturatie de canal si obturatie coronara  sau  4 obturatii coronare si o extirpare de nerv cu obturatie radiculara totul se face intr-o singura sedinta. Mai pe scurt, intr-o singura programare pot fi rezolvate atat tratamentele endodontice, cat si cele odontale ( cariutele ) de pe o hemiarcada (jumatate de gura ) .

Cum se procedeaza ?

11834832_1677260055822007_2284388475396053945_oDezvoltarea tehnologica din ultimii ani in domeniul stomatologiei contribuie foarte mult in realizarea acestor tratamente. In astfel de situatii, pionul principal al tratamentului il reprezinta DIGA dentara  cu ajutorul careia izolam toti dintii ce urmeaza sa fie tratati endodontic sau restaurativ, in urma izolarii lucrandu-se consecutiv pe dintii ce urmeaza a fi tratati .

Avantajele folosirii foliei de DIGA sunt :

  • izolarea dintilor de mediul salivar , obraji si limba ;
  • protejarea pacientului de actiunea unor substante iritante folosite in tratamentul endodontic;
  • exclude inghitirea unor instrumente folosite de medicul dentist;
  • medicul beneficieaza de conditii excelente de vizibilitate pentru realizarea tratamentelor odontale si endodontice;
  • prognostic mult mai bun pe termen lung al tratamentelor efectuate, deoarece principala cauza a esecurilor tratamentelor stomatologice o reprezinta lipsa izolarii corecte;
  • ofera pacientului un confort psihic deoarece induce un plus de siguranta ;
  • in endodontia moderna DIGA este indispensabila !

Dezavantaje,  practic NU EXISTA .

Cui se adreseaza astfel de tratamente ?

  • pacientilor  ce nu au timpul necesar vizitelor repetate la dentist
  • pacientii carora nu le plac anesteziile repetate (se realizeaza o singura anestezie pentru toti dintii la care se lucreaza)
  • pacientilor ce vor o siguranta a tratamentelor realizate

Daca ti s-a parut util acest articol, te invitam sa te abonezi la newsletterul nostru, astfel vei fi la curent cu toate informatiile ce le vom oferi pacientilor nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.