Program: luni – vineri 9:00 – 17:00

Ortodonție

Acasă Servicii Ortodonție

Dinti ingramaditi, spatiati, rotiti sau pozitionati gresit? Ocluzie defectuasa, dureri articulare, dureri de cap? Bruxism, postura corporala defectuasa? Estetica zambetului nesatisfacatoare? Toate acestea ar putea fi conectate si pot avea aceeasi rezolvare: TRATAMENTUL ORTODONTIC

Ortodontia, e bine de stiut, este partea stomatologiei ce se ocupa de alinierea si armonizarea pozitiei dintilor pentru a obtine o ocluzie (muscatura) echilibrata si corecta. Medicul specialist ce realizeaza aceste tratamente se numeste ortodont. Drept urmare, nu orice medic poate realiza aceste tratamente. De asemenea, este de la sine inteles ca nu aparatele dentare in sine aliniaza dintii, ci medicul face aceasta cu ajutorul aparatelor.

 

Despre aparatele ortodontice

 Asa cum va spuneam, medicul ortodont va alege (in functie de particularitatile cazului si de dorintele pacientului) sa trateze folosind diferite tipuri de aparate: aparate ce se fixeaza (prin lipire) pe dinti sau aparate ce se pot indeparta si repozitiona de catre pacient. Ambele au avantaje si dezavantaje, asa ca experienta medicului este principalul element in succesul sau esecul tratamentului. De asemenea, aparatele dentare pot fi prefabricate sau individuale , din ceramica, metal sau safir. Din nou, alegerea gresita poate duce la un esec, asa cum o alegere corecta poate scurta durata tratamentului, diminua costurile si proteja dintii.

Cine are nevoie de un astfel de tratament? Nevoie principala, contrar credintei populare, nu este estetica deficitara. Motivul principal pentru care se recomanda tratamentul ortodontic este pentru a armoniza ocluzia, a proteja dintii, tesutul parodontal si articulatiile in timp. De multe ori, fara un tratamet ortodontic, nu putem vorbi despre o solutionare a unui caz, ci doar despre o ameliorare a unor aspecte. Din acest motiv, de multe ori tratametul ortodontic face parte dintr-un tablou complex intersectandu-se cu implantologia sau protetica.

 

Cat dureaza si cat costa un tratament?

Durata difera in functie de multe aspecte ce trebuie luate in calcul si se poate estima doar in urma unei consultatii amanuntite (model de studiu, radiografii, CT, masuratori…). De asemenea, costul se poate stabili tot in urma aceastei consultatii si in functie de tipul aparatului ales pentru a realiza tratamentul.

 

Avantaje si dezavantaje

Avantajele le stim cu totii (estetica dentara imbunatatita , preventie dentara prin alinierea  dintilor si posibilitatea executarii unei igiene corecte , tratarea unor afectiuni datorate ocluziei/muscaturii incorecte ).     Desigur exista si dezavantaje. Principalul dezavantaj il constituie necesitatea unei dorinte si implicare reale ale p  acientului. Este nevoie de acestea pentru ca in perioada purtarii unui aparat ortodontic va fi necesar mai mult timp si mai multa atentie pentru igienizare, uneori vor aparea dureri mici dupa activari, unele alimente nu pot fi mancate (merele nu se musca, nucile si alunele se mananca cu grija etc).

 

In concluzie, este evident faptul ca principalul aspect pentru succesul unui tratament este dorinta pacientului si, in egala masura, pregatirea si devotamentul medicului. Fara acestea, un „tratament” poate duce la carii, pierderea dintilor, probleme parodontale si infectii.

 

 



Notă: programările trimise prin acest formular nu sunt automat acceptate.

Aveți întrebări? Contactați-ne.


 

Bulevardul Republicii NR. 43, Onești, Bacău, România

0749 113 234

contact@smileart.ro