Program: luni – vineri 9:00 – 17:00

Stomatologie pentru copii

Acasă Servicii Stomatologie pentru copii

Pedodontia sau stomatologia pediatrica este ramura medicinei dentare care se ocupa atat cu tratamentul specific al dintilor temporari ( dintilor de lapte ) cat si al dintilor permanenti tineri.

 

Este bine cunoscut faptul ca dintii copiilor sunt expusi si ei diverselor forme de atacuri bacteriene iar tratarea cu indiferenta a acestor probleme poate influenta negativ dezvoltarea ulterioara a danturii copilului .

Indiferent ca este vorba despre dentitia temporara (dintii de lapte) sau despre dentitia permanenta, cariile dentare nu trebuie neglijate. Pastrarea dintilor de lapte in cavitatea bucala pana in jurul varstei de 6 ani, este absolut necesara pentru mentinerea spatiilor de care au nevoie dintii permanenti ca sa poata erupe. Altfel se ajunge, cu certitudine, la purtarea de aparat ortodontic.

Practic dintii de lapte au un rol important  deoarece ofera spatiu dintilor permanenti si ii ghideaza in pozitia corecta , permit si ajuta la dezvoltarea normala a oaselor maxilarului , ajuta la o masticatie si o hranire adecvata, influenteaza dezvoltarea vorbirii.

 

La inceput pedodontia se baza doar pe extractia dintilor temporari ( de lapte ), dar astazi se preocupa de mentinerea integritatii dintilor pe arcada  atat cei temporari cat si cei permanenti tineri .

Medicul pedodont trebuie sa adopte un limbaj prieteos asemanator copiilor , pe intelesul acestora pentru a se apropia de acestia, trebuie sa aiba rabdare sa explice ceea ce va urma sa li se faca si sa-i introduca intr-un joc motivandu-i sa vina cu placere la stomatolog.

 

Principalele tratamente de pedodontie pe care le efectuam in cabinet sunt:

  • Fluorizarile dentare
  • Sigilarea dintilor permanenti
  • Depistarea din timp a anomaliilor dento-maxilare si rezolvarea lor pentru a preveni malpozitionarea ( pozitionarea gresita ) a dintilor definitivi
  • Tratamentul cariilor si al afectiunilor gingivale
  • Controlul placii bacteriene
  • Instructaj pentru periajul dentar si igiena bucala corecta

Fluorizarea dentara – este un procedeu prin care este intarit smaltul dentar . Aplicarea de fluor asupra dintelui scade incidenta carierii la copii cu aproximativ 50%.

Sigilarea dintilor – datorita faptului ca dintii permanenti abia erupti sunt slab mineralizati, acestia sunt expusi la carii, de aceea se recomanda sigilarea lor .Sigilarea este un procedeu in totalitate nedureros creat special pentru a preveni formarea cariilor .

Depistarea la timp a anomaliilor dento-maxilare – mai multe amanunte despre aceasta manopera gasiti la sectiunea Specialitati – Ortodontie.

Tratamentul cariilor si al afectiunilor gingivale – Fara carii, copilul va avea pofta de mancare, un somn linistit iar dintii definitivi vor erupe corect si vor fi cu siguranta sanatosi. Famializarea copiilor cu un cabinet stomatologic printr-un control periodic, de rutina, il va face sa coopereze mai usor la tratamentul stomatologic ulterior .

Eruptia dintilor este si ea foarte importanta pentru troti parintii si trebuie cunoscuta pentru a evita confundarea primilor molari definitivi care erup la 6 ani cu dintii de lapte, fapt ce adesea se intampla si care duce la pierderea precoce a dintilor de pe arcada .

pedodontie2

 Notă: programările trimise prin acest formular nu sunt automat acceptate.

Aveți întrebări? Contactați-ne.


 

Bulevardul Republicii NR. 43, Onești, Bacău, România

0749 113 234

contact@smileart.ro