Program: luni – vineri 9:00 – 17:00

Coroane dentare pentru copii – când sunt recomandate și ce beneficii au?

      Netratarea proceselor carioase de la nivelul dinților de lapte pe motiv că “aceștia vor cădea și vor fi înlocuiti de dinții permanenți” pot avea urmări destul de grave pe termen lung asupra sănătășii dentare. Atunci cand parintii nu acorda atentie protejării și tratării dinților temporari, caria poate ajunge să afecteze chiar și jumătate din suprafața dintelui. De foarte multe ori, în aceste situații, cantitatea de țesut dentar restant este mult mai mică în comparație cu materialul folosit pentru reconstrucția dintelui și acest aspect aduce după sine un lucru foarte important și anume faptul că există pericolul ca dintele sau plomba să se fractureze.  Intr-o astfel de situație, pentru a evita pierdirea timpurie a dintelui și pentru a evita neplăceri (ca de ex: reînlocuirea plombei frecvent) medicul stomatolog pediatru poate recomanda protejarea lui cu o coroană pedodontică, special concepută pentru dinții de lapte, care este în complet acord cu exfolierea și resorbția fiziologică a dintelui. 
      Spre deosebire de coroanele dentare destinate adulților, coroanele dentare pentru copii sunt prefabricate- din oțel inoxidabil, nefiind asftel nevoie de amprentare. Se poate realiza într-o singură ședință și astfel nu sunt necesare vizite dese pentru reabilitarea orală a unui singur dinte. 
      Incidența crescută a cariilor, netratarea lor la timp sau tratarea necorespunzătoare duc din nefericire la pierdirea prematură a dintelui de lapte, din cauza evolutiei rapide a acestora. In doar 2 luni , caria dintelui de lapte poate afecta nervul, ducând la durere și la distrucție dentară importantă- motiv pentru care cimentarea unei coroane pedodontice este ideală în această situație.

Comentariile sunt închise.